Frisse nieuwe start voor Het Bakhuys in Dinteloord

DINTELOORD – Drie dagen lang is het eind volgende week feest ter gelegenheid van de (her)opening van Het Bakhuys aan de Westvoorstraat 54 in Dinteloord, waar voorheen bakker Bunt gevestigd was. Het Bakhuys, in 2010 van start gegaan op de hoek van de Markt en de Grote Kerkstraat in Steenbergen, nam deze zaak een jaartje geleden over. In de grote bakkerij vindt sindsdien de volledige productie plaats van alles wat Het Bakhuys in de eigen winkels verkoopt én levert aan derden.

Eigenaren Bastiën en Irene van Rosendaal zijn er trots op dat zij de huisleverancier zijn van nagenoeg alle restaurants in de gemeente Steenbergen en bijvoorbeeld ook Albert Heijn Achterberg tot hun klanten mogen rekenen. ,,Het is eigenlijk nooit de bedoeling geweest dat we zó uit ons jasje zouden groeien, maar we zijn natuurlijk wel heel erg blij met deze positieve ontwikkelingen.’’ Als gevolg daarvan groeide ook het personeelsbestand tot inmiddels een kleine twintig medewerkers. ,,Onze voornaamste doelstelling is en blijft echter niet om groter te worden, maar om lekkere dingen te bakken,’’ aldus Bastiën.

Muffe lucht

Dat bleek in Dinteloord aanvankelijk nog best lastig, omdat er een doordringende muffe geur in het pand hing, die helaas ook de smaak van de producten beïnvloedde. ,,Doen we niet geheimzinnig over,’’ vervolgt de ondernemer. ,,Het was gewoon zo. Vocht en slechte ventilatie bleken de boosdoeners. Er zat dus niks anders op dan de boel helemaal te strippen. Op 4 augustus is de winkel dichtgegaan en vervolgens hebben we alles compleet vernieuwd: de pui, het interieur, en uiteraard het ventilatiesysteem. We maken dus écht een frisse start! In de tussentijd hebben we ook het benodigde hygiënecode certificaat behaald en ik moet eerlijk zeggen dat we van onze klanten louter steunbetuigingen kregen.’’

Feestelijke heropening

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe inrichting van de winkel, die volgende week woensdag wordt ‘ingewijd’ met een receptie voor genodigden. ,,Om iedereen die ons zo geweldig geholpen heeft te bedanken,’’ stellen Bastiën en Irene. Donderdag 13 september om 9.00 uur is de feestelijke heropening van de winkel.
Ter gelegenheid daarvan kunnen zowel de klanten in Dinteloord als Steenbergen profiteren van een speciale aanbieding, te weten een heerlijk gevulde Bakhuys-tas voor een spotprijs (zie advertentie elders in deze krant). Bastiën: ,,Ook te bestellen in onze webshop, die weer helemaal up to date is, met uitgebreide informatie over al onze producten, de voedingswaarde, de ingrediënten en de allergenen die ze bevatten.’’

Foto: Bastiën en Irene van Rosendaal (her)openen volgende week – na een grondige verbouwing – de vestiging van hun Bakhuys in Dinteloord.
Foto John Nijssen©Steenbergse Courant

Door: John Nijssen