Frietkarretje wel in De Heen maar nog niet in Welberg en Noord

STEENBERGEN – Inwoners van Steenbergen-Noord(oost) en Welberg verdienen net als alle andere kernen van Steenbergen een cafetaria in hun wijk, zo vindt Michael Beens, die onlangs officieel van start ging met ’t Frietkarretje.

De nieuwbakken onderneming is een idee van Michael’s vrouw. ,,Cindy wilde al langer iets voor zichzelf beginnen, het liefst in de horeca. Met deze frietkar heb je de mogelijkheid je te verplaatsen, waardoor het heel dynamisch wordt. We zullen op vaste dagen in De Heen, Tholen, Stavenisse en Scherpenisse staan, maar ook op festivals en evenementen. Dat doen we natuurlijk het liefst in Steenbergen zelf.”

Tot zijn spijt mag de mobiele smulkraam geen standplaats innemen in Steenbergen-Noord(oost) en Welberg, zo heeft de gemeente bepaald.

Michael en Cindy Beens wonen zelf aan de Gebroeders van den Boogaardstraat, in Steenbergen-Noord(oost). ,,Eer je van hieruit in het centrum bent geweest en weer terug, is de friet koud.’’

De tijden waarop het wel zou mogen, zijn voor Beens niet interessant. ,,Maandag half tien op de Welberg is toegestaan, maar ja: wie eet er dan friet…?’’

Beens betreurt het dat de gemeente zijn aanvraag voor andere momenten vooralsnog niet heeft gehonoreerd. Anderzijds creëert hij op dit moment mogelijkheden voor andere kernen, zoals De Heen. Met de komst van ’t Frietkarretje kunnen zij voortaan iedere donderdagavond vlakbij huis frietjes en snacks verkrijgen.