Franse Feesten in Kruisland

KRUISLAND – Op zaterdag 20 en zondag 21 mei staat het centrum van Kruisland opnieuw bol vanwege de Franse Feesten. Die beginnen met een Auto Puzzeltocht voor eigenaren van Franse auto’s en zondag is er een Franse Markt.

De Franse autopuzzeltocht vertrekt zaterdagochtend tussen 11:00 en 12:00 uur vanaf de Kruislandse Markt. Deelnemers ontvangen een lunchpakket voor onderweg en ze dingen mee naar het prijzenpakket. Ook is er een prijs verbonden aan de ‘Verkiezing mooiste oldtimers ouder dan vijfentwintig jaar’. De prijsuitreiking zal omstreeks 17.30 uur plaatsvinden, eveneens op de Kruislandse markt.

Franse markt

Zondag 22 mei kleurt het centrum van Kruisland feestelijk tijdens de groots opgezette markt. Diverse standhouders zullen hun waar presenteren. Antiek en curiosa, Franse specialiteiten, oude ambachten, straattheater, kinderattracties en nog veel meer. Op het marktplein is een groot podium met Franse artiesten, bandjes en accordeons.

Museum ‘De Holle Roffel’, gelegen aan de Markt, zal speciaal voor de gelegenheid geopend zijn en verrassend uit de hoek komen.

Kunstschilders zullen op het plein ook hun opwachting maken bij de mini Eiffeltoren.

Openingstijden van de markt zijn van 11:00 tot 16:30 uur. Het entertainment start om 13:00 uur en duurt tot ongeveer 21:00 uur. Toegang is geheel gratis.

De organisatie van de Franse Feesten ligt in handen van Café Restaurant ‘De Commerce’, Martien Mooijman Deux Chevaux Specialist en Museum ‘De Holle Roffel’.