Foxlake eindigt waar de site van de Dorpsraad begint

NIEUW-VOSSEMEER – Niek Perdaems de man achter de populaire site Foxlake.nl geeft aan met deze site te stoppen. Er voor in de plaats komt een nieuwe site van de Dorpsraad: www.4681.nl. Ook deze site komt uit de koker van rasvosmeerder Perdaems. Het wordt de vervanger van ‘Dorpsbelang’ de twee maandelijkse uitgave van de Dorpsraad die gaat verdwijnen.

De Dorpsraad heeft om diverse reden aangegeven dat het blad per 31 december ophoudt te bestaan. Voor Niek Perdaems – zelf vice-voorzitter bij deze dorpsraad – een reden om een nieuwe site te bouwen waar het nieuws over het dorp actueler kan worden gebracht. Foxlake.nl gaat na ruim 22 jaar plaatsmaken voor 4681.nl. De site werd in 1996 in het leven geroepen “als hobby van ondergetekende (Niek Perdaems, red), die niets over zichzelf te melden had maar toch een website wilde maken”.  

"Vosmeer zit in mijn bloed"

Niek Perdaems is zeer nauw betrokken bij Nieuw-Vossemeer: “Vosmeer zit in mijn bloed, ik ben er geboren en getogen”. Zijn Foxlake.nl werd de site van Nieuw-Vossemeer en trok al die jaren veel bezoekers. “De afgelopen maanden circa 6500 per maand, waarvan ongeveer 2200 unieke IP-adressen. Voor een klein dorpje is dat zeker niet slecht te noemen”, aldus een nuchtere constatering van Niek Perdaems. Hij bouwt hard verder om de nieuwe site compleet te maken. Daarbij roept hij inwoners van Nieuw-Vossemeer op om te laten weten wanneer bepaalde zaken ontbreken of niet actueel meer zijn.