Foxfeest met Oud & Nieuw

NIEUW-VOSSEMEER – Op de valreep is het gelukt om in Nieuw-Vossemeer een Oud&Nieuw-feest op poten te zetten voor met name de jeugd van 12 t/m 17 jaar. De organisatie van het zogenoemde Foxfeest berust bij dezelfde mensen die Vospop verzorgen, zij het niet vanuit deze stichting. ,,Zonder de tomeloze inzet van Herman Buijs zou het echter nooit gelukt zijn,’’ vertelt Fred Lupker, één van de vrijwilligers die het belangrijk vonden om tijdens de jaarwisseling een festiviteit te houden voor de dorpsjeugd.

Vorig jaar verliep oudejaarsavond erg onrustig in Nieuw-Vossemeer. Een groep hangjongeren zorgde toen voor veel overlast en liet een spoor van vernielingen achter. In de loop van het bijna afgelopen jaar, zaten vertegenwoordigers van de gemeente, professionals op het sociaal-maatschappelijke vlak en inwoners met enige regelmaat om de tafel, teneinde gezamenlijk tot oplossing te komen voor de problematiek, die al langer aan de gang was.

'We gaan het binnen en buiten gezellig maken'

Daarbij ontstond ook het idee voor een Oud&Nieuw-feest. De voorbereidingstijd was evenwel erg krap. ,,Toch zijn we er gelukkig in geslaagd een en ander te regelen,’’ aldus Lupker. Het Foxfeest wordt gehouden bij café Voorwaarts en duurt van 19.00 tot 02.00 uur.

,,Het wordt niet heel groots, maar we gaan het binnen en buiten gewoon gezellig maken, met in ieder geval een discotheek en we hopen ook op een aantal Oud-Hollandse spellen en proberen zelfs een rodeostier te regelen.’’

Scherp toezicht op alcohol

De doelgroep betreft dus hoofdzakelijk de jeugd van 12 t/m 17 jaar, maar ook kinderen en jongeren van andere leeftijden zijn welkom. Wie jonger is dan 12 jaar, kan echter alleen binnen onder begeleiding van een volwassene. Aan bezoekers onder de 18 jaar wordt geen alcohol geschonken en daarop houdt de organisatie streng toezicht. ,,Wel zal er alcoholvrij bier en alcoholvrije champagne zijn,’’ kondigt Lupker aan.