Fotocollage historie en heden van v.v. Steenbergen

( door John Rommers )
We schrijven zondag 8 maart 2020.
Het 1e elftal van v.v. Steenbergen heeft er net een thuiswedstrijd opzitten tegen V.V.R. uit Rijsbergen. De 1-0 voorsprong leek ook de uitslag te worden maar in de 90e minuut kwam tegenstander V.V.R. alsnog op gelijke hoogte en werd 1-1 dus de einduitslag. De Blauwwitten kwamen door dit gelijke spel met in totaal 22 punten op de 7e plaats terecht op de ranglijst, met slechts 3 punten achterstand op de nummer 3 Zundert, maar ook maar 3 punten voorsprong op de nummer voorlaatst Moc’17.

Na de valse start die de ploeg van oefenmeester Robin Borremans in het begin van de kompetitie had beleefd was de weg naar boven na verloop van tijd ingezet en was de hoop op (minimaal) behoud van de 3e klas zeker gerechtvaardigd.
Dat de start een beetje achterbleef bij de verwachtingen was echter zeer begrijpelijk.
De nieuwe Steenbergse trainer moest, op een 3-tal spelers na, gaan bouwen aan een zo goed als nieuw team en dat kost natuurlijk even tijd en helaas ook punten. Pas in de 5e wedstrijd, thuis tegen v.v. Steen, werd de eerste overwinning behaald en vanaf dat moment waren de overige resultaten best behoorlijk.

Corona

De volgende wedstrijd die voor Steenbergen na het gelijke spel tegen V.V.R. op het programma stond was op zondag 15 maart in St. Jansteen tegen v.v. Steen. Die wedstrijd kwam echter niet meer.
Corona zorgde ervoor dat die wedstrijd niet mocht doorgaan en de week daarop werd duidelijk dat ook alle nog te spelen 9 wedstrijden niet meer zouden volgen.
Wat nog nooit was gebeurd, gebeurde vanaf dat moment. De K.N.V.B. besloot, op advies van onze regering, om de competitie niet meer te laten uitspelen en dus kwam er een einde aan het seizoen 2019/2020.
Een voor iedereen teleurstellende, maar zeer begrijpelijke beslissing, want corona was en is nog steeds een verschrikkelijke sluipmoordenaar die helaas al vele slachtoffers heeft gemaakt.

Historie

De vele Steenbergse voetballiefhebbers moesten het dus vanaf dat moment doen zonder wedstrijden van hun favoriete club op zondag en ook de wedstrijdverslagen in deze krant waren er niet meer.
Vandaar dat, in overleg met de redactie van deze krant, werd besloten de historie van de Blauw witten de revue te laten passeren, hetgeen de afgelopen 3 maanden is gebeurd.
De voetballiefhebbers onder ons zijn daardoor hopelijk toch nog een beetje aan hun trekken gekomen, waarbij we hebben gemerkt dat vooral de ouderen onder ons deze rubriek op prijs hebben gesteld.
We besluiten “Uit de oude Blauwwit doos” vandaag met een fotocollage, waarin diverse jaren van de 87 jarige geschiedenis van v.v. Steenbergen voorbij zullen komen. We  hopen na de vakantie weer met de normale wedstrijdverslagen naar de lezer te kunnen komen.

Voortaan op zaterdag

Maar dan wel met verslagen van wedstrijden die het 1e elftal van v.v. Steenbergen op zaterdag zal spelen, want zoals eerder meegedeeld heeft v.v. Steenbergen er na 87 jaar voor gekozen te gaan uitkomen in de zaterdag competitie.