Fotoclub Steenbergen 9

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

Natuurgeweld – Jan Noorlander

Maart 2016. Het had al een paar dagen flink gewaaid, maar toen ik om 6.00 uur wakker werden uit het raam keek, zag ik een indrukwekkende stormlucht. Met mijn fototas, een regenjas, en een cracker ben ik zo snel mogelijk met de auto naar Vlissingen gereden.

Deze foto is gemaakt onder het goedkeurend oog van Michiel de Ruyter; het standbeeld, dat aan het begin van de boulevard staat.

Een foto staat of valt bij het goede licht. Het licht was prachtig en de wolkenlucht was er een om stil van te worden. De storm was zo hard, dat het een wonder is dat de deuren nog in de auto zitten. De buien kwamen en gingen. De zonnekap hield de meeste druppels van de lens weg, maar kon niet voorkomen, dat er regelmatig gepoetst moest worden.

De camera stilhouden lukte nauwelijks door de windvlagen. In twee uur tijd heb ik prachtige foto’s gemaakt, was ik doorwaternat en zoals dat heet ‘moe maar voldaan’. Ik heb de foto opgestuurd naar een fotowedstrijd, maar of het een winner blijkt te zijn???