Fotoclub Steenbergen 7

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

Paardenbloem – Piet Bout

Mijn naam is Piet Bout, ik ben 36 jaar lid van Fotoclub Steenbergen, waarvan 30 jaar bestuurslid en penningmeester.

Ik ben indertijd binnengehaald door Ed Kil die gecharmeerd was van mijn macrofotografie. In die tijd, het analoge tijdperk, was macrofotografie een moeilijke tak van fotografie, onder andere het bepalen de juiste belichtingstijd was bijzonder moeilijk.

Hoewel met de komst van de moderne digitale fotocamera het veel gemakkelijker is geworden om een goed resultaat te behalen, is het toch nog een minder bekend, apart onderdeel van de fotografie.

Het is het nog steeds voor de amateurfotograaf een opgave om een spannende macrofoto te maken. Voor mij blijft het nog altijd een fascinerend onderdeel van de fotografie. Met name het kleine zichtbaar maken leidt vaak tot verrassende beelden.

Deze foto is ook een macrofoto; het is de foto die in het jaar 2015 de publieksprijs op de Expositie van Fotoclub Steenbergen heeft gewonnen. 

De foto is een deel van een uitgebloeide paardenbloem met waterdruppels.