Fotoclub Steenbergen 56

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

Paraplu’s – Jan Noorlander

Brugge 2004. Een regenachtig uitstapje met een fotoclub. Op weg naar een café om op te warmen, met warme chocomel met slagroom. Leuk gezicht die paraplu’s van bovenaf gezien. Hier en daar lagen wat kinderkopjes niet goed of liep er iemand in de weg. Met photoshop kon ik toen nog niet zo goed overweg, maar met wat stempelen en gummen is het toch gelukt om een foto af te leveren waar ik tevreden mee ben.

De exposities van onze fotoclub waren nog in de Oude Stempel. Ik was net lid en deed voor de eerste keer mee met de expo. Met deze foto won ik een prijs en met een andere foto een eervolle vermelding. Ik dacht toen dat ik kon fotograferen… Er zijn daarna heel wat jaren geweest, dat mijn collegafotografen met de eer en de prijs aan de haal gingen. Eén zwaluw maakt nog geen zomer en één foto maakt je nog geen fotograaf.