Fotoclub Steenbergen 54

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

Verlaten – Ed Kil

Het bezoeken van verlaten kastelen, bedrijven, boerderijen – ook wel ‘urban exploring’ of kortweg ‘urbex’ genoemd – is een vorm van fotografie die ik nog steeds bijzonder graag mag doen. Niet alleen vanwege de mooie opnamen die gemaakt kunnen worden, maar ook voor de spanning van het meestal illegaal ronddolen op verboden terrein.

Er bestaat een ijzeren wet voor deze vorm van fotografie: Het enige wat je achterlaat zijn voetstappen, het enige wat je meeneemt zijn je foto’s. Locaties worden dan ook niet openbaar gemaakt, om te voorkomen dat er materiaal wordt gestolen, graffiti wordt gespoten of beschadigingen worden toegebracht.
Deze foto is gemaakt in de Ardennen, in een inmiddels afgebroken kasteel.