Fotoclub Steenbergen 53

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

Waterjuffer – Alida Zoon

Ik stond voor het keukenraam een beetje gedachteloos af te wassen toen ik dit tafereeltje zag.

Een waterjuffer die duidelijk in het nauw zat ! Snel mijn camera gehaald en aan de slag.

Eerst vanuit de keuken geprobeerd maar daar had ik teveel tegenlicht.

Dan naar buiten.Daar was het licht beter maar stond ik te veraf. Statief gehaald. Bleek niet hoog genoeg te komen. Dan maar met de keukentrap. Dat lukte, maar echt goed vast stond ik niet. Ook was er behoorlijk wat wind waardoor de waterjuffer nogal heen en weer ging.

Gelukkig zat de waterjuffer stevig vast in het spinnenweb zodat ik voldoende tijd kon nemen om een goede positie te zoeken. Uiteindelijk lukte dat.

De waterjuffer leefde nog en als dank dat zij mij in de gelegenheid heeft gesteld om deze foto te maken heb ik haar bevrijd. Ze heeft nog een tijdje op de vensterbank gelegen zodat ik ook daar nog een aantal prachtige foto's van heb kunnen maken. Ik was zeer tevreden over het resultaat en ging met een goed gevoel verder met mijn afwas.

Met deze foto behaalde ik in 2015 een derde plaats in categorie Foto Individueel/Natuurfotografie bij een wedstrijd van de Fotobond.