Fotoclub Steenbergen 41

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

Carnaval – Alida Zoon

Ik zal het maar gelijk zeggen: Ik ben van boven de rivieren en heb niets met carnaval!

Toch heb ik een aantal keren de optocht gezien en er ook van genoten.

De foto van de carnaval vierende jongens is tot stand gekomen dankzij een nieuwe compactcamera die uitgeprobeerd moest worden en daarvoor leek mij de carnavalsoptocht een prima onderwerp.

Al wandelend langs de route trof ik deze jongeren aan. Wat mij opviel aan dit groepje is vooral het gebrek aan enthousiasme. Je kunt er van alles bij bedenken waarom ze daar staan.

Vervelen ze zich? Staan ze op iemand te wachten ? Zijn ze al carnavalsmoe ? Vinden ze de optocht niet leuk?Ze hebben wel de moeite genomen om zich te verkleden.

Wat mij het meest opviel was de wijze waarop het groepje tegen de vensterbank geleund staat.

De buitenste jongens kijken naar buiten, de jongens daarnaast aan beide kanten kijken naar binnen en de middelste jongen kijkt naar de jongen die iets buiten het groepje op een muurtje zit.

Deze neemt door zijn houding en zijn manier van wegkijken aan alsof hij er niet echt bijhoort. Hij is ook niet verkleed!

In 2014 behaalde ik met deze foto de vierde plaats bij Foto Online/Straatfototografie, een wedstrijd van de Fotobond.