Fotoclub Steenbergen 32

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

Strandzicht – Nathalie Putman

Eind van de dag op het strand, niets mooier dan een ondergaande zon. Golfbrekers, het ruisen van de zee, schelpen, vloed en eb. Een tafereel dat we vaak op de Zeeuwse stranden zien. En ondanks dat het al talloze keren is gefotografeerd, blijft het een dankbaar onderwerp.

Maar na een zonsondergang is er nog veel te zien op het strand. Vaak gaat de wind liggen en blijven er bij laag water poeltjes staan.  Rimpels in het zand nadat de zee is teruggetrokken. Het verloop aan kleuren van donkerblauw naar licht oranje. Lange sluitertijd.

Wat we met onze ogen nauwelijks nog kunnen waarnemen, wist ik te vangen met mijn camera. Met verbazing zag ik het resultaat op mijn beeldscherm. Wat is de natuur om ons heen toch mooi. Sprakeloos…