Fotoclub Steenbergen 29

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

Will Gorissen

Mijn kleindochter (Yara) is al heel vroeg begonnen met turnen, en de turnvereniging had gevraagd of ik bij één van de kampioenswedstrijden foto’s wilde maken. Het was in ’t Cromwiel en ik vond het wel een uitdaging om daar een leuke reportage van te maken.  

Natuurlijk probeerde ik zo goed mogelijk de verrichtingen van de jongens en meisjes vast te leggen, maar ook wilde ik af en toe wat creatieve fotografische benadering erop los laten. Vooral de concentratie en de beleving van de kinderen vastleggen, leverde totaal andere foto’s op.

Het meisje op deze foto is volledig geconcentreerd op de evenwichtsbalk voor haar, of het nu concentratie is of zelfs een beetje angst, dat is moeilijk uit haar blik op te maken.

Ik heb de foto ingestuurd naar de Bondswedstrijd 2012. Dat is een jaarlijkse, landelijke wedstrijd voor fotoclubs. De foto kreeg een zilveren onderscheiding, iets wat ik nog nooit eerder gekregen had.

Ik ben de naam van het meisje vergeten, maar als ze dit misschien leest, wil ik haar alsnog bedanken voor dit mooie moment.