Fotoclub Steenbergen 25

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

De ex-directeur – Cor Kornips

Deze foto heeft als titel “de ex-directeur” en is gemaakt in 2014. In 2014 heeft een mentor van de Fotobond leden van de fotoclub Steenbergen begeleid om zodoende te komen tot een hoger niveau. Tijdens een vijftal bijeenkomsten met de mentor werden de foto’s besproken van de leden die hieraan meededen om te komen tot een individuele serie foto’s die zijn samengevat in een boekje.

Deze foto is een van de foto’s uit deze serie van mij. Wat ik wilde weergeven is iemand, in dit geval de ex-directeur, in een omgeving waarin hij liever niet op dat moment in de tijd wil zijn. Ook dit beeld is gemanipuleerd, het is een combinatie van meerdere foto’s die zijn samengevoegd tot een beeld, beide foto’s zijn onafhankelijk van elkaar heb gemaakt.

Deze foto was ook te zien tijdens de expositie van Fotoclub Steenbergen in 2014. Met deze zwart/wit foto heb ik goud gewonnen bij de jaarlijkse foto wedstrijd “Foto Individueel 2014” van de Nederlandse Fotobond.

Mijn werk is ook te bewonderen op www.kornips.eu