Fotoclub Steenbergen 22

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

Klaprozen – Perry van Kempen

Het leuke van fotograferen is dat je anders gaat kijken: ik ben voortdurend op zoek naar interessante standpunten die, bij voorkeur ook nog afwijken van de gebaande paden.

De foto van de klaprozen is daar een voorbeeld van: gefotografeerd van een laag standpunt waarbij de camera haast op de grond stond en door het gebruik van de flits ontstond de donkere achtergrond.

Deze plaat maakte ik tijdens een vakantie op de Veluwe. Het grappige is dat op de eerste dag van die vakantie door een val mijn spiegelreflexcamera onbruikbaar werd en ik de rest van de vakantie met een compactcamera heb gefotografeerd. Daarmee maakte ik deze foto waarmee ik inmiddels de nodige prijzen in de wacht heb gesleept. Zo zie je maar dat dure apparatuur niet de voorwaarde is om mooie foto's te maken!