Fotoclub Steenbergen 21

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

Fort Sabina – Piet Bout

De leden van fotoclubs beoefenden in het verleden voornamelijk zwartwit-fotografie. Toen ik 36 jaar geleden lid werd van Fotoclub Steenbergen moest je aan drie eisen voldoen: een donkere kamer hebben, eigenhandig je films ontwikkelen en je foto's zelf afdrukken.

De komst van de digitale fotografie en de mogelijkheid om zelf met een printer je foto's af te drukken heeft in fotoclubland voor en geweldige omslag gezorgd. In kleur afdrukken is algemeen geworden.
Toch heeft de zwartwit-fotografie niet afgedaan.

En zeker niet bij mij, getuige deze zwartwit-foto, gemaakt in een van de gangen van Fort Sabina in Willemstad. De lichtspeling en de reflectie van het licht nodigden mij uit om deze foto te maken. Een werkelijk prachtige omgeving die voor een fotograaf zowel in de directe omgeving van het Fort als binnen in het Fort interessant beeldmateriaal kan opleveren.