Fotoclub Steenbergen 2

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

Will Gorissen

Deze foto dateert nog uit de analoge tijd, analoge fotografietijd wel te verstaan, 1983. De foto is gemaakt tijdens een fotoclubtrip naar Vlissingen, het was koud en het stormde en regende, kortom perfect fotoweer.

We hadden juist met de groep warme chocomelk met slagroom gedronken in een strandtentje en we gingen weer naar buiten om weer en wind te trotseren.

Bij het naar buiten gaan brak heel even een straaltje zon door en scheen op een fiets die aan de buitenkant tegen het raam stond. De ramen waren beslagen en slechts een deel van de fiets was zichtbaar. In een ogenblik heb ik mijn camera gepakt en zo goed mogelijk scherp gesteld en belicht.

Het heeft nog een tijdje geduurd voor ik de film ontwikkeld had en ook toen had ik nog geen idee hoe mooi de foto geworden was. Pas toen ik de foto ging afdrukken in, toen nog de DOKA, kwam de werkelijke sfeer van de foto pas naar boven.

Ik heb de foto toen ingestuurd naar de Regiotentoonstelling 1984, die dat jaar in Oudenbosch gehouden werd. De foto kreeg toen de 1ste prijs in de categorie Monochroom (zwart/wit).