Fotoclub Steenbergen 13

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

Blauwe dop – Alida Zoon

Vroeg uit de veren want we gaan naar Gent naar het treinenkerkhof. Aangekomen op de plaats van bestemming blijkt het treinenkerkhof te zijn opgeruimd. Er staat nog maar een klein aantal treinen.

Sommige treincoupés zijn afgesloten. Met wat klim- en klauterwerk kunnen we toch naar binnen kijken. Op zo'n manier is het niet makkelijk om foto's te maken en daarom lopen we verder om te kijken of er een coupé is waar we wel naar binnen kunnen.

Gelukkig vinden we een open coupé. Prachtig. Alles zit onder steenkolengruis, dus nergens aanzitten!

Al lopend door de coupé zie ik een tafeltje, ook onder het steenkoolgruis, met daarop een stuk krant, alsof het lijkt dat iemand nog maar vijf minuten geleden de trein heeft verlaten. Alleen het vuil geeft aan dat dit niet het geval is. De blauwe dop ligt er ook al een tijdje, gezien de binnenkant waarin zich al het nodige vuil heeft verzameld.

De desolate staat van de coupé leent zich heel goed voor het maken van foto's en ik maak er dan ook heel wat.

In 2008 ben ik genomineerd bij de Internationale Fotowedstrijd Benevisie, een jaarlijkse wedstrijd tussen fotografen uit West-Brabant en Vlaanderen, georganiseerd door de Fotobond Afdeling West-Brabant.