Forse schade bij De Meermin. Tevens inbraakpoging Tennispark

STEENBERGEN – De inbrekers die afgelopen nacht hebben huisgehouden in zwembad De Meermin zorgden voor een behoorlijke schade. Nadat ze vanaf de zijde van het tennispark de schijnwerper die de bassins verlicht onklaar hadden gemaakt verschaften de krakers zich toegang tot het hoofdgebouw door een ruit uit een toegangsdeur te verwijderen. “Dit waren professionals. Ze zorgden er goed voor dat ze de bewegingsdetectoren niet activeerden. ’s Ochtends stond het anti inbraakalarm nog normaal aan”, concludeert badchef Leo Holierhoek. Het zwembad is tot nader order gesloten.

Op de opnames van de beveiligingscamera’s is te zien hoe de dieven te werk zijn gegaan. Leo Holierhoek kan zo precies zien hoe laat de daders zijn gearriveerd en hoe ze ruim de tijd hebben genomen. “Ik wil voorzichtig zijn met het verstrekken van gegevens. Dit om het politiewerk niet te frustreren. Daarom is het beter om details niet te vermelden. Het gaat om meerdere personen, die voor een forse schade hebben gezorgd”.

Onder de radar

Deuren zijn ingetrapt, ruiten zijn vernield. En tijdens de opnames is te zien hoe een van de inbrekers kruipend over de grond voorzichtig de kassalade opent, terwijl alleen een stukje hoofd en arm zichtbaar zijn en de bewegingsdetector niet wordt geactiveerd. De camera registreerde vervolgens meerdere zaken, die door de politie nader worden onderzocht.

Glassplinters

Het zwembad blijft vandaag in elk geval dicht, tot alle glassplinters op het pleintje voor het hoofdgebouw zijn opgeruimd. Overigens blijkt ook het hek bij het zonnecollectorveld opengebroken. “Of hier schade is aangericht weten we niet. Daarvoor zullen we eerst de nodige tests moeten doen. Op het eerste gezicht is nog geen lekkage te zien”, aldus Leo Holierhoek, die op zijn vrije dag onaangenaam werd verrast.

Ook inbraakpoging bij TVS

Het naastgelegen tennispark is eveneens door de inbrekers bezocht. Hier is minder schade en vrijwilliger Martinus Iriks is vanochtend meteen aan de slag gegaan om deze te herstellen. “De poging tot inbraak – want ver zijn ze niet gekomen – werd vanochtend om 7:30 uur ontdekt. De inbrekers hebben geprobeerd om het rolluik voor de kantine ingang geopend te krijgen. Ze dachten de juiste schakelaar te pakken te hebben, maar zaten op de verkeerde plaats. De bedieningsschakelaar zit ergens anders. Ook het rolluik bij de bestuurskamer werd aangepakt. De motor van dit luik zorgde ervoor dat dit op zijn plaats bleef. De schade valt al bij al nog mee, de beveiliging bleek gelukkig voldoende”, aldus Martinus Iriks, die een en ander vandaag hersteld denkt te hebben.

De eerste foto's tonen de schade in De Meermin, de laatste twee laten de sporen zien van de inbraakpoging op het tennispark van TVS.
tekst en foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl