zaterdag 25 augustus 2018, 09:00

Forse nederlaag voor vv Steenbergen in oefenwedstrijd tegen DBGC

D.B.G.C. – Steenbergen 6-2

Werd er een week eerder nog ruim gewonnen in de oefenwedstrijd tegen 4e klasser WVV’67 uit Woensdrecht , zaterdag jl. trof Steenbergen een tegenstander die duidelijk veel meer kwaliteit in huis heeft. In Oude Tonge werd een ruime 6-2 nederlaag geleden tegen de zaterdag 2e klasser D.B.G.C.

Oefenmeester Marco Ernest moest ook deze keer helaas weer veel vaste krachten missen, waardoor vooral veel jeugdspelers in de basisopstelling stonden.Ondanks de vele doelpunten die de blauw witten moesten incasseren (halverwege stond de thuisploeg reeds met 5-1 voor) werd er door de gelegenheidsformatie zeer behoorlijk gevoetbald. Probleem was echter dat diverse persoonlijke fouten werden gemaakt en die werden door de snelle spelers van de 2e klasser uit Oude Tonge meedogenloos afgestraft.

Snelle achterstand

Al snel keek Steenbergen daardoor tegen een 2-0 achterstand aan, een kwartiertje later gevolgd door de 3e treffer die vanuit buitenspelpositie achter doelman Joost van de Ree werd gekopt maar door de scheidsrechter wel werd goedgekeurd.
Op aangeven van Remco van de Riet (overigens ook vanuit buitenspelpositie) zorgde Jeroen Augustijn voor de eerste Steenbergse tegentreffer ( 3-1). maar nog voor rust strafte DBGC een 2-tal fouten van de blauw witten af waardoor de ruststand op maar liefst 5-1 werd bepaald.

Uitwedstrijd

Enkele minuten na de thee kwam de thuisploeg op een 6-1 voorsprong (wederom werd een persoonlijke fout afgestraft) waarna Steenbergen diverse mogelijkheden kreeg om de score iets draaglijker te maken. Tien minuten voor tijd kopte Remco van de Riet de 6-2 binnen maar daarbij bleef het.
Trainer Marco Ernest heeft dus nog het nodige werk te doen voordat het echte werk op 23 september gaat beginnen.
Steenbergen begint die dag de competitie met een uitwedstrijd tegen Sc Gastel in Oud Gastel, een week later gevolgd door een thuiswedstrijd tegen vv Roosendaal.
Maar voor die tijd moeten eerst nog een 3-tal bekerwedstrijden worden afgewerkt ,  waarover we later zullen melden.

Door: John Rommers