Forse brand bij Aqua Unique

STEENBERGEN – Rond de klok van 17:10 kwam een melding van een brand bij Aqua Unique, gevestigd aan de Drukkerij 14 op het industrieterrein Reinierpolder II. Omdat het bedrijf – dat landelijk zwembaden aanlegt – veel gebruik maakt van kunststofmaterialen werd groot alarm geslagen. Inmiddels zijn de korpsen uit Steenbergen, Nieuw-Vossemeer en Bergen op Zoom in de weer om de brand te blussen. Voor zover bekend zijn er geen menselijke slachtoffers.

De brandweer maakt volgens brandweercommandant Corné Hagenaars gebruik van de blusleiding van het industrieterrein en de inzet van groot watermaterieel is hierdoor niet noodzakelijk. Wel treedt de brandweer vanwege de aanwezigheid van grote hoeveelheden kunststof materiaal voorzichtig op. Het industrieterrein werd meteen afgezet.

De brand veroorzaakt aanzienlijke hitte in de loods. Toeschouwers constateerden het uitzetten van het bedrijfspand. Aanvankelijk was er slechts zwarte rookontwikkeling te bespeuren.

De verwachting is dat het bluswerk nog vele uren in beslag zal nemen. Vooralsnog lijkt alles onder controle. Op dit moment is het nog slechts gissen naar de oorzaak van de brand.

Foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl