Fons ‘Kuul’ nu officieel met pensioen

STEENBERGEN – “Na 43 jaar met hart en ziel te hebben gewerkt in het bedrijf gaat Fons Cuelenaere met pensioen. Het lijkt ons leuk wanneer er in Steenbergse Courant een stukje over onze pa in de krant komt te staan. Ik heb dit samen met mijn moeder opgesteld”, zo laat zoon Koen weten. Omdat Fons in het Steenbergse een goede bekende is, geeft de redactie met plezier gevolg aan dit verzoek.

“Fons is geboren in 1957 op de Afgeslechtedijk. De familie zegt weleens lacherig dat hij in een auto geboren is, want hij is een automan in hart en nieren. Als kind en puber was hij ook altijd in de werkplaats te vinden.
In 1975 slaagde hij voor de Mavo, wat een klein wondertje was. Vreselijk vond hij het naar school gaan. Regelmatig viel hij tijdens de les in slaap. Hij kreeg dan een krijtje of borstel naar zijn hoofd gesmeten.
Er werd ook gespijbeld, zelfs tijdens een schoolreisje. Als straf moest hij toen een boek lezen en daarover een uittreksel maken. Een grote straf kon men hem niet geven… of dat boek ooit echt gelezen is blijft de vraag. Met het diploma op zak ging Fons naar de Iva (Instituut voor de Autohandel) in Driebergen. Daar braken voor hem 2 geweldige jaren aan. Hier kon hij immers de kennis opdoen voor de toekomst, want dat hij bij zijn vader Fons, oom Gerard en ome Eduard in het bedrijf zou gaan werken, stond voor hem als een paal boven water. Geen discussie over mogelijk”.

Naar de IVA en in dienst

“Fons slaagde in 2 juni 1977, met prachtige resultaten. Maar na de IVA, moest hij het land gaan dienen. Hij ging in militaire dienst. Hij verveelde zich daar stierlijk en heeft zich deze tijd nuttig gemaakt door zijn middenstands diploma te halen. De diensttijd duurde voor hem slechts 3 maanden, wegens omstandigheden kon hij eerder uit dienst om volledig in de zaak in Steenbergen te gaan werken, in de verkoop samen met Cees Nijssen.
43 jaar heeft hij met hart en ziel in de zaak gewerkt en heeft hij vorig jaar samen met broer Jos het stokje overgedragen aan broer Albert en neef. Nu kan hij meer tijd spenderen aan zijn grote hobby’s: golfen en zijn caravan. Ook de kinderen Pim, Koen en Bob hebben al een beroep op hem gedaan, zij hebben nog heel wat klussen in en rondom het huis, dus hij wordt ook daar een graag geziene gast”.