‘Fluitdegemeenterug’: “Ludiek protest tegen terugkeer Van den Bosch”

STEENBERGEN – Een drukke twee weken beleefde Steenbergenaar Vladimir Horniček met de organisatie van het burgerinitiatief ‘Fluitdegemeenteterug’ dat vanavond plaatsvindt. Van 19.00 tot 20.00 uur stelt hij zich samen met medestanders op voor het gemeentehuis voor een vreedzaam en ludiek fluitconcert. Zij hopen hiermee de installatie van wethouder Vincent van de Bosch als raadslid voor D66 te voorkomen.

De organisatoren, waaronder Horniček en Steenbergenaar Bas van Opdorp, zijn van mening dat met de terugkeer van Van den Bosch in de raad “zijn grensoverschrijdend gedrag van 2015 wordt beloond”. Dit staat volgens hen “haaks op het integriteitsbeleid en schaadt hiermee het vertrouwen van de burger in de gemeente”. Met het “grensoverschrijdend gedrag” doelen de initiatiefnemers onder meer op de aanvaring die Van den Bosch had met Horniček na afloop van het vluchtelingendebat in het gemeentehuis in november 2015. Het leidde uiteindelijk tot het aftreden van de wethouder.

Niet terug op zijn post

 “Ik doe dit puur voor het belang van de inwoners van de gemeente Steenbergen,” legt de vlogger zijn beweegredenen uit. “Deze man mag niet terug op zijn post. Het zou hetzelfde zijn wanneer men mij wethouder zou maken. Het kan misschien wel, maar je helpt er de gemeente de grond mee in. Ik ben daar net zomin geschikt voor als Vincent van den Bosch dat is.”

De vlogger laat weten dat zijn publieke acties tegen Van den Bosch na de fluitactie ten einde komen. Wie zich aan wil melden voor deelname kan dit doen via de Facebookpagina ‘Fluitdegemeenteterug’.