zaterdag 19 oktober 2019, 13:00

Flinke oor wassing voor Steenbergen 1 in Philippine

Philippine - Steenbergen     7-3

Na het krappe verlies van een week eerder in de uitwedstrijd tegen VVR (3-2) ,waar eigenlijk wel een gelijkspel verdiend zou zijn geweest, was de hoop gevestigd dat de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Philippine een beter resultaat kon gaan opleveren.Maar helaas , het tegenover gestelde gebeurde. De blauw witten liepen tegen een  nederlaag op van maar liefst 7-3 na een knotsgekke wedstrijd.

Het probleem voor Steenbergen zat hem vooral in het eerste half uur van de eerste helft.
Steenbergen begon veel te slap aan de wedstrijd, liet zich keer op keer aftroeven in de duels en keek daardoor al na 35 minuten spelen tegen een onoverbrugbare 4-0 nederlaag aan.

Nadat trainer Robin Borremans rond het half uur Kevin de Jong inbracht voor Davy Krijnen ontstond, mede daardoor, een veel evenwichtiger wedstrijd. De strijdlust, kwam weer terug en Steenbergen bracht in de loop van de tweede helft de achterstand terug tot 3-4.
Maar helaas werd er vervolgens iets teveel risico genomen en werd de verdediging teveel verwaarloosd . Daarbij groeide de doelman van de thuisploeg uit tot de man van de wedstrijd.
Toen Philippine een kwartier voor tijd via een snelle counter de 5-3 binnen schoot gingen de Steenbergse kopjes naar beneden en moesten in de laatste 10 minuten nog twee tegentreffers worden geïncasseerd. Een wedstrijd dus met duidelijk 2 gezichten , maar zo slap beginnen wat Steenbergen zondag deed mag natuurlijk niet gebeuren.

Snelle achterstand

De ellende begon al in de 2e minuut. Een schot van Philippine kwam via de handen van doelman Max Knook – hij verving de afwezige Joost van de Ree, tegen de lat waarna de spits van de thuisploeg veel alerter reageerde dan een 4-tal Blauwwit verdedigers en eenvoudig voor de 1-0 kon zorgen.
Nadat twee kansjes voor Steenbergen door Mike de Hoog en Joshua van Willigen werden naast gekopt, lag in de 12e minuut nummer twee in de Steenbergse touwen.
Philippine kreeg kort voor de 16 een vrije trap te nemen waarop doelman Max Knook kansloos was:,2-0. En een krappe 10 minuten later mocht een speler van Philippine vanaf zo’n 20 meter vrij uithalen en ook die bal vloog erin: 3-0.
Steenbergen probeerde zich hierna toch te herpakken, kwam geleidelijk ook iets beter in de wedstrijd, maar moest 6 minuten voor rust een 4e treffer incasseren, een treffer overigens met een duidelijk buitenspel luchtje.
Op slag van rust dan eindelijk een goed moment voor Steenbergen. Een voorzet van de hard werkende Kevin de Jong kwam tot bij Pieter Suijkerbuijk en na een duel met de doelman wist die de 4-1 binnen te werken.

Herboren Steenbergen

Steenbergen putte ondanks de grote achterstand moed uit de tegentreffer kort voor rust en trok massaal ten aanval. Al na 3 minuten kwam te eerste kans via een schot van Mike de Hoog maar dat werd nog tot hoekschop verwerkt door de Zeeuwse sluitpost.
Twee minuten later was het wel raak. Joshua van Willigen – hij speelde wel een prima wedstrijd – omspeelde op rechts enkele spelers inclusief de doelman en scoorde beheerst de 4-2.
Er kwamen vervolgens o.a. kansen voor weer Joshua van Willigen, na een prima voorzet van de ingevallen  Diego Vaissaire die in het veld was gekomen voor de geblesseerd geraakte  Lars Heshof en voor Pieter Suijkerbuijk, maar of de doelman was een sta in de weg of de juiste richting ontbrak.
In de 62e minuut dacht Kevin de Jong de 3-4 te kunnen binnen koppen na een hoekschop van Mike de Hoog maar de Philippine doelman redde wederom uitstekend.
Drie minuten later was het wel raak. Joshua van Willigen glipte weer langs enkele tegenstanders waarna zijn voorzet door Mike de Hoog kon worden binnen getikt, 3-4.
Steenbergen rook uiteraard de gelijkmaker maar, zoals gezegd, werden er verdedigend iets teveel risico’s genomen waardoor Philippine een kwartier voor tijd op een 5-3 voorsprong kon komen.
Ondanks het goede spel van Steenbergen  in het eerste half uur van de 2e helft bleek dat de genadeklap. Deze tegenslag was mentaal te groot , de pijp was leeg en vervolgens moest doelman Max Knook in de slotminuten nog 2 keer vissen, waardoor de eindstand uiteindelijk 7-3 kon worden.
Een veel te grote nederlaag uiteraard en het elftal van Robin Borremans zal bij zichtzelf te rade  moeten gaan om de oorzaak te analyseren.
Zondag a.s. wacht om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen het Zeeuws Vlaamse Steen uit St. Jansteen.
En dan maar hopen dat de spelers wel vanaf minuut één bij de les zullen zijn.

Uitslagen en programma

Uitslagen senioren van zaterdag 12 en zondag 13 oktober: Halsteren veteranen - Steenbergen veteranen: 3-7; Dosko 2 zaterdag - Steenbergen 2 zaterdag: 3-2; Steenbergen 3 zaterdag - DBGC 3 zaterdag: 2-3; Steenbergen 4 zaterdag - Klundert 4 zaterdag: 7-1
Philippine 1 - Steenbergen 1: 7-3; Steenbergen 2 - VVR 2: 5-2; Steenbergen 3 - BSC 3: 4-2.
Programma senioren voor zaterdag 19 oktober: Steenbergen 4 zaterdag - Fc. Bergen 5 zaterdag (bekerwedstrijd), aanvang 11.30 uur; Zondag 20 oktober: Steenbergen 1 - Steen 1, aanvang 14.30 uur; Victoria 03’3 - Steenbergen 3 (bekerwedstrijd), aanvang 10.00 uur; Wernhout dames - Steenbergen dames (bekerwedstrijd), aanvang 10.00 uur.

Door: John Rommers