Financiering nog niet helemaal rond: Rotonde is klaar voor kunstwerk

STEENBERGEN – De heipalen zijn geslagen, maar of er ook daadwerkelijk een kunstwerk verrijst op de rotonde aan de Rondweg-Oost in Steenbergen, blijft nog even de vraag. Vooralsnog is de Stadsraad Steenbergen hard op zoek naar sponsoren die er een steentje aan bij willen dragen. Voorzitter Leontine Tjioe heeft er echter alle vertrouwen in dat in het voorjaar 2020 de silhouetten van Steenbergens drie bekendste torens zullen verrijzen. In ieder geval ruim op de tijd voor de doortocht van de wielerronde Vuelta op 16 augustus 2020.

De stadsraad maakt met het kunstwerk aanspraak op de stimuleringsregeling Leefbaarheid van de gemeente Steenbergen. Om voor de gemeentelijke bijdrage (maximaal tienduizend euro) in aanmerking te komen, moet zij zelf eerst twee derde van het bedrag bijeen zien te krijgen. Dat kan door middel van zelfwerkzaamheid, maar de hulp van sponsoren is daarnaast meer dan nodig. Het Rabobank Coöperatie-fonds is daar een mooi voorbeeld van, maar ook bedrijven en particulieren zijn nog van harte welkom een duit in het zakje te doen.

Aangeplant

Het volste vertrouwen in een goede afloop hebben, is niet de enige reden dat vorige week de heipalen voor het kunstwerk al geslagen zijn. Tjioe: “De gemeente liet ons weten dat de rotonde aangeplant ging worden. Dat heeft te maken met de toertocht van historische voertuigen van aanstaande zaterdag. Het betekende dat wij de palen nu moesten slaan omdat we er anders niet meer goed bij zouden kunnen.”

Wie een bijdrage wil leveren aan het kunstwerk kan dit doen op rekeningnummer NL95RABO 0151 722 641 ten name van Stadsraad Steenbergen onder vermelding van Kunstwerk rotonde.

Foto: ’s Ochtends in alle vroegte gingen de heipalen voor het kunstwerk van de Stadsraad Steenbergen de grond in. In 2020 krijgt de rotonde een kunstwerk met de torens van de Gummaruskerk, de Protestantse kerk en de watertoren. Evenals de Suikerpee bij Dinteloord wordt het in Cortenstaal uitgevoerd door kunstenaar Hans Hanssen en smid Peter Van Meel.

Foto©Hans Hanssen
Door: Dasja Abresch