Finale debatwedstrijd basisscholen

STEENBERGEN – In de raadszaal van het gemeentehuis vindt vrijdag 18 maart de finale plaats van de debatwedstrijd voor basisscholen, waarbij de leerlingenfracties uit de groepen 8 van de Petrus en Paulusschool, Groen van Prinsterer (beide Dinteloord) en de Maria Regina (Steenbergen) het tegen elkaar opnemen om de hoofdprijs van 2500 euro in de wacht te slepen voor het project dat zij hebben bedacht.

Zo willen de scholieren van de Petrus en Paulus graag de overlast van hondenpoep in de openbare ruimte terugdringen, streven hun leeftijdgenootjes van de Groen van Prinsterer naar activiteiten voor ouderen en jongeren in de verschillende gemeenschaps- en dorpshuizen, en strijden de leerlingen van Maria Regina voor een wensput op het plein van hun voormalige schoolgebouw (nu Reginahof).

Het winnende team krijgt behalve een beker dus ook een bedrag van maar liefst 2500 euro ter beschikking om het project daadwerkelijk uit te voeren. Dat gaat dan gebeuren onder regie van de gemeente. Ook is er in de finale een prijs te winnen voor de beste debater.

De vergadering begint om 9.00 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk om bij te wonen. Omstreeks 11.30 uur zal burgemeester Ruud van den Belt, die het debat voorzit, de prijzen uitreiken.