Filmcollectief Steenbergen verzorgde camerawerk ‘Plekske aan de haven” 

STEENBERGEN – Het liedje dat organisator Jan Ligtenberg speciaal voor de komende feestelijke opening van de Steenbergse haven schreef levert enthousiaste reacties op. Het liedje wordt gezongen door Flip de Nijs en wordt via een videoclip gepresenteerd. Die clip laat de zanger zien met fraaie beelden van de zo vernieuwde haven en is meteen een leuke promotie voor Steenbergen. De opnames voor de film zijn gerealiseerd door Filmcollectief Steenbergen.

Dit Filmcollectief is het nog jonge bedrijf van Elsemieke van Opdorp, Frie Verboven en Thomas Deurwater. Het drietal kijkt met plezier terug op de werkzaamheden aan de havenclip. 

Fluiterboot en Drone

“Jan Ligtenberg benaderde ons met de vraag of wij belangeloos mee wilden werken en dat hebben we graag gedaan. Op een zonnige dag zijn we een paar weken geleden vanuit jachthaven 'De Schapenput' op De Heen naar de Steenbergse haven gevaren. We mochten namelijk gebruikmaken van één van de fluisterboten. Deze bewuste dag hadden we het geluk van prima weer en dat boottochtje was een leuk begin van een toch wel intensieve filmdag. We hebben zanger Flip de Nijs op tien plekken opgenomen. Hij zong bij elke opname het liedje. In totaal hebben we zo’n vier uur gefilmd. Daarnaast is er gebruik gemaakt van een drone om mooie beelden van bovenaf te kunnen maken”, vertelt Thomas Deurwater. 

Synchroon lopen

“Elsemieke deed het camerawerk, Frie had de regie en ikzelf kwam vervolgens aan de beurt voor de montage. We hebben ervoor gekozen om de beelden van Flip de Nijs in een verhouding van 50/50 te mixen met beelden van de haven en omgeving. Er is nog wel zo’n twintig uur gaan zitten in de montage, want de zang moest natuurlijk synchroon lopen met de beelden van de zanger zelf. Al bij al een leuke klus”.

Varen naar de studio

Tijdens de opnamedag hebben de drie leden van het filmcollectief overigens nog wel even van de gelegenheid gebruik gemaakt om met de fluisterboot nog langs de eigen studio te varen. Deze studio ligt namelijk net voorbij het viaduct over de Dinteloordseweg, waar vroeger de zogenaamde brug van Quaak lag, bij de voormalige vlasfabriek. En zo genoten de leden van het filmcollectief niet alleen van het mooie plekske aan de haven, maar ook van een leuk vaartochtje over de prachtige Vliet. “Al bij al was het dus een effectieve maar ook plezierige dag”, besluit Thomas Deurwater.