Fikse brand op camping Nieuw-Vossemeer: geen persoonlijke ongelukken wel veel schade

Nieuw-Vossemeer – Gisteravond is de brandweer uitgerukt voor een grote brand op de camping aan de Veerweg in Nieuw-Vossemeer. De brandweer schaalde in korte tijd op naar middelbrand en kort daarop naar grote brand. Een houten chalet en een grote caravan zijn tot de grond afgebrand. Twee tuinhuisjes en twee stacaravans hebben behoorlijke schade opgelopen. Volgens de brandweer is de brand ontstaan in de chalet. De bewoonster van de houten chalet werd nog net op tijd gewekt door een rookmelder.

De melding kwam rond 21.38 uur binnen. Direct werden voertuigen uit de hele omgeving gealarmeerd. Ook kwam er een waterwagen ter plaatse om zorgen voor voldoende bluswater.

Gewekt door de rookmelder
De eigenaresse van de afgebrande houten chalet werd door de rookmelder gewekt en kon net op tijd met haar hond naar buiten vluchten. Bij de brand hebben zich gelukkig geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De oorzaak van de brand is niet bekend. De brandweer kon even na half elf het sein brand meester geven. Er diende nog wel een flinke tijd te worden nageblust.

Informatie en foto: 112Markiezaten ©2019