Fietsverlichting leerlingen Gummarusschool gecontroleerd

STEENBERGEN – Op de Gummarusschool zijn alle fietsen van de leerlingen uit de groepen 7 en 8 vanochtend gecontroleerd, waarbij de aandacht in het bijzonder uitging naar de verlichting. Dit gebeurde in het kader van de actie ‘Lightwise’ van de ANWB.

Vijf vrijwilligers vanuit de ouderraad namen de fietsen-check op zich. Zij constateerden dat bij zo’n 95 procent alles wel in orde was met de tweewielers van de bovenbouwleerlingen. Als de verlichting, de bel en de remmen de technische toets doorstonden, kregen de kinderen een sticker.

De actie vond plaats op initiatief van de 10-jarige Robin van der Made uit groep 7. Hij meldde de Gummarusschool een tijdje geleden aan voor het project van de ANWB, waarna de school aan alle voorwaarden voldeed om een gratis ‘tool-kit’ en een lespakket te ontvangen ten bate van Lightwise, waaraan in totaal zo’n 500 scholen in heel Nederland meedoen. Zoals morgen ook de Welbergse basisschool Pius X.

Achterliggende gedachte van Lightwise is uiteraard dat goede fietsverlichting de verkeersveiligheid bevordert, toch zeker in deze donkere tijd van het jaar.