Fietstocht ’t Drievierde tijdens Burendag

STEENBERGEN – Dit jaar neemt wijkvereniging ’t Drievierde opnieuw deel aan Burendag. Dit jaar wordt een klassieker van stal gehaald en organiseert ’t Drievierde een bijzondere fietstocht voor alle buurtwoners en hun kinderen.

Belangstellenden voor deze fietstocht worden komende zondag 23 september met een fiets op het Drievierde veldje verwacht. Begonnen wordt met een kopje koffie en een uitleg over de regels voor deze tocht. Het wordt niet alleen fietsen geblazen, de organisatoren hebben ook aan zaken gedacht die de hersencellen in actie zullen brengen en zeker ook – zo is de verwachting – geeft de tocht voldoende gespreksstof.
Rond 13:00 uur worden de deelnemers terugverwacht en kunnen ze deelnemen aan een lunch, die bij goede weersomstandigheden in de buitenlucht wordt gehouden.
Voorafgaand aan de Burendag heeft ’t Drievierde de flessenactie gepland. De opbrengst daarvan wordt gebruikt voor de financiering van de activiteiten. Er wordt gehoopt op een berg aan flessen waar statiegeld op zit.
Overigens worden alle buurtbewoners uitgenodigd voor de jaarvergadering. Deze is op vrijdag 2 november om 20:00 uur in De Wallevis. Het bestuur komt dan met een aantal nieuwe ideeën en vraagt de buurtbewoners om alvast na te denken over zaken die ze op de agenda willen hebben of tijdens de rondvraag willen presenteren.

Foto: wijkvereniging 't Drievierde organiseert tal van activiteiten, waarbij de hele buurt betrokken wordt. Veeal zijn de samenkomsten op het grasveldje in de wijk. (archieffoto Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl)