Fietsoriëntatietocht Wielercriterium onder zonnige omstandigheden van start

STEENBERGEN – De fietsoriëntatietocht die Wielercriterium in navolging van het 75e jubileumjaar 2018 nu ook in 2019 herhaalt trok twee deelnemers meer. Stond de teller vorig jaar op 96 deelnemers, vanochtend vertrokken 98 fietsenthousiasten vanaf brasserie De Kaai in de Kaaistraat.

“We zijn niet ontevreden maar hadden natuurlijk liever een deelnemersaantal gehad dat ver over de honderd zou zijn geweest. Ook dit jaar bereiken we dezelfde doelgroep en we zien dan ook tal van gezichten die ook in 2018 van de partij waren. De mensen zijn enthousiast en hebben er ook echt zin in”, zo reageert Kees van Vugt namens de organisatie.

Twee officiële rustpunten

De deelnemende fietsers rijden 45 kilometer en rijden eerst in het gebied rond Nieuw-Vossemeer waar ze pauze houden bij De Praeter om vervolgens richting het Beneden Sas te fietsen, waar ze een tweede rustpauze hebben en vanuit de kraam van het Wielercriterium van een natje worden voorzien. Na de oversteek van de Vliet genieten de deelnemers van de mooie Dinteloordse polders om uiteindelijk te finishen bij restaurant De Watertoren aan de Nassaulaan.

Door Peter Vermeulen – Foto's © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl