Fietsers worden gewaarschuwd voor het gevaar van rijden zonder licht

STEENBERGEN – Nog steeds rijden wanneer het donker is nog veel fietsers zonder licht. Ze kunnen hun te volgen pad blijkbaar nog goed zien. Dat is niet het geval met hun eigen zichtbaarheid voor automobilisten. Een fietser zonder licht wordt vaak te laat opgemerkt. Met alle gevaren van dien. Gemeente Steenbergen haakt daarom in op de ANWB-actie ‘Zet je licht aan’.

Vanochtend was wethouder Wilma Baartmans al vroeg op pad. Samen met medewerkers van de buitendienst spoot ze met een sjabloon een goed zichtbare waarschuwing op het fietspad in de Wipstraat, ter hoogte van het klaproosviaduct. De eerste tekst ‘Zet je licht aan’ is daar met uitwisbare gele spuitkrijt officieel door de wethouder op het fietspad aangebracht.

Op meerdere plaatsen in de gemeente

En zo gebeurde dat ook op diverse andere fietspaden in de gemeente. Het spuitkrijt is uitwisbaar en zal naar verwachting twee weken blijven staan. Hopelijk voldoende om te worden opgemerkt door fietsers zonder licht. Want al klinkt het wat flauw en zeker niet stoer: Zet je Licht aan zorgt er wel voor dat je op zijn minst beter wordt gezien door het gemotoriseerde wegverkeer. En dat kan een leven sparen.