Fietsen voor Levens goed bezig voor Hulphond Nederland

DINTELOORD/STEENBERGEN – Nog voordat vandaag de spinningmarathon van start ging, kon voorzitter John Kuik al vol trots vertellen dat de Steenbergse stichting Fietsen voor Levens dit jaar al 4000 euro heeft ingezameld voor Hulphond Nederland en dat is meer dan vorig jaar. Eind november wordt het eindresultaat bekendgemaakt, inclusief de opbrengst van de spinningmarathon die vandaag plaatsvond in de Buitelstee in Dinteloord.

Het geld zal specifiek worden gebruikt om een hulphond, Zara, beschikbaar te kunnen stellen aan een 10-jarig meisje.

Voorzitter John Kuik van Fietsen voor Levens beet vanmorgen zelf het spits af met een tiental sportievelingen. Van tevoren waren er zo’n 80 spinning-uren verkocht, onder meer aan de voetbalsters van het eerste dameselftal van MOC’17 uit Bergen op Zoom.

Zij beroerden de pedalen onder aanvoering van Koos Moerenhout, de voormalige Nederlands kampioen wielrennen uit Steenbergen, die evenals vorig jaar ook weer zijn beste beentje voorzette ten bate van Hulphond Nederland.

Het goede doel kon tevens worden gesteund door te bieden op een shirt van wereld- en Olympisch kampioene Marianne Vos, of door jezelf te laten fotograferen met een tijgerpython of een roodpoot spin. Verder zorgden een springkussen en het ballengooien voor veel plezier onder de deelnemers en de bezoekers/supporters.