Fietsdriedaagse Steenbergen staat voor de deur

STEENBERGEN – Met de voorinschrijvingen loopt het nog niet storm, maar de organisatie van de 2de editie van de Steenbergse Fietsdriedaagse is ervan overtuigd dat er, in navolging van vorig jaar, ook deze keer voldoende animo zal zijn voor het sportieve evenement, dat van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 juni plaatsvindt.

,,Ook vorig jaar schreven zich van tevoren maar enkele deelnemers in, maar hadden we uiteindelijk toch een gemiddelde van 68 mensen per avond,’’ zegt Martijn Hagens van SportparkUitje.nl, die de Fietsdriedaagse in samenwerking met Bike Totaal Zwaan uit Steenbergen organiseert. ,,Mensen wachten het weer af, zo werkt dat nu eenmaal. Dus we hopen dat het in ieder geval droog is en niet te warm, maar zeker ook niet te koud.’’

Nieuwe routes

Voor belangstellenden is het ongetwijfeld nuttig om te weten dat er, ten opzichte van vorig jaar, drie nieuwe routes zijn uitgestippeld, langs de mooiste fietspaden en plekjes in onze gemeente. En op één na zijn ook de pauzemomenten anders dan in 2015.

Start- en eindpunt van de fietsroutes, die zo’n 25 tot 30 kilometer lang zijn, is steeds de kantine van het sportpark aan de Seringenlaan, waar men tussen 18.00 en 19.00 uur kan inschrijven en vertrekken. Wie op de eerste avond laat weten alle dagen mee te willen rijden, ontvangt na afloop een herinnering.

Pechservice en gratis fiets-APK

De deelnamekosten aan de volledige Fietsdriedaagse bedragen 6 euro p.p., deelname per avond kost 2,50 euro p.p.. Vooraf aanmelden is nog mogelijk via info@sportparkuitje.nl of 06-53335157.

Deelnemers die onderweg met technische mankementen te maken krijgen, kunnen gebruik maken van de Bike Totaal Zwaan pechservice. Bij de fietsenzaak op de hoek van de Kruispoort en de Binnenvest kunnen deelnemers van tevoren bovendien een gratis en zonder afspraak een fiets-APK laten uitvoeren.