Fenna Luijcks-van Erp is zelfs tien jaar ouder!

STEENBERGEN – Afgelopen vrijdag stond in Steenbergse Courant een artikel over het bridgekampioenschap Groot Steenbergen. Daarin ook aandacht voor mevrouw Fenna Luijcks-van Erp, die met haar bridgepartner Lies Frijters een fraaie tweede plaats behaalde in de C-lijn. De Courant vermeldde de leeftijd van mevrouw Luijcks echter verkeerd. Dat was niet 88, wat op zich al heel wat zou zijn, maar zelfs 98. Nog tien jaar ouder dus.

Meteen bij het verschijnen van de Courant kwam de foutief vermeldde leeftijd al ter sprake toen een van haar kleinkinderen – als bezorgster van de krant – het bericht onder ogen kreeg. “Dat klopt niet hoor. Ze is geen 88 maar 98. Dat weet ik, want het is namelijk mijn oma”. Ook Cees van Erp liet via een mailberichtje weten dat de leeftijd van de 98-jarige verkeerd stond. En vanochtend belde Fenna Luijcks zelf. Ze is geestelijk nog heel goed bij de pinken en wilde toch even laten weten dat de info niet klopte. “Er staat gelukkig bij dat ik op 1 juni 1918 geboren ben. Dat klopt wel. Ik ben dus 98 jaar oud. En ik hoop zeker 100 te worden, liefst nog ouder”, aldus de Steenbergse.

Training voor de geest

Bij deze is het gecorrigeerd mevrouw Luijcks en nogmaals gefeliciteerd met de medaille die u op het bridgekampioenschap Groot Steenbergen hebt gewonnen. Het onderstreept de stelling van bridgers dat deelname aan het bridgespel niet alleen gezellig en plezierig is, maar ook de geest scherp houdt.

Foto en tekst: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl