Felicitatieregister voor koningspaar op website gemeente

STEENBERGEN – Wie zijn felicitaties wil overbrengen aan het nieuwe koningspaar en/of koningin Beatrix wil bedanken, kan dat niet alleen doen via het landelijke dankbetuigings- en felicitatieregister op www.koninklijkhuis.nl. Ook op de website van de gemeente Steenbergen bestaat de mogelijkheid om dit te doen.

Bij het register, dat vanaf vanmiddag beschikbaar is op http://www.gemeente-steenbergen.nl, wordt de Nederlandse vlag met wimpel afgebeeld, die speciaal voor de troonswisseling is ontworpen. Het instellen van een eigen felicitatieregister is één van de verzoeken van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan alle overheidsinstanties.

Ter gelegenheid van de troonswisseling planten burgemeester Saskia Bolten en wethouder Leo Heijmans op 30 april een koningslinde op de vestingwal nabij het gemeentehuis. Dat gebeurt om 11.45 uur. Ook in andere kernen zullen die dag koningsbomen worden geplant.

Verder doet de gemeente mee aan de Wecycle Koninginnedag Inzamelingsactie. De eerste honderd mensen die na de vrijmarkt elektrische en/of elektronische apparaten danwel spaarlampen inleveren bij de milieustraat, ontvangen een tas met de opdruk ‘Bag to the future’. Ook zijn er kanskaarten beschikbaar waarmee een ‘vorstelijk uitje’ naar Avonturenpark Hellendoorn valt te winnen.