Feestelijke reünie van Petrus Canisius Mulo

STEENBERGEN – Met blikken van herkenning, gevolgd door enthousiaste uitroepen en spontane omhelzingen begon gistermiddag de reünie van de leerlingen van de lichting 1966-1970 van de Petrus Canisius Mulo. De reünie, die plaatshad in Hotel Brasserie de Kaai, werd druk bezocht oud-leerlingen. En tot verrassing van laatstgenoemden gaven ook de voormalige docenten Mouws (geschiedenis en boekhouden) en Gladdines (Frans) acte de présence op het feestelijk weerzien.

Precies vijftig jaar geleden begonnen Ineke Middendorp – Léauteaud en Jeanne van Bergen-Delhez aan hun middelbare schooltijd op de Petrus Canisius Mulo aan de Westdam in Steenbergen. Een mooie ‘mijlpaal’ om weer eens samen met oud-klasgenoten herinneringen op te halen, vonden de dames, die al vanaf de kleuterschool met elkaar bevriend zijn.

Persoonlijke administratie

Met een oproep in de Steenbergse Courant probeerden Ineke en Jeanne hun oud-klasgenoten te bereiken. Hoewel het krantenartikel veel namen opleverde, waren nog lang niet alle oud-klasgenoten getraceerd. Het was meneer Mouws die met de oplossing kwam. ,,Dankzij zijn accurate persoonlijke administratie wist hij alle namen te achterhalen. Ook wist hij ons exact te vertellen wie er was blijven zitten en wie er later bij onze groep was in- of uitgestroomd. Hoe bijzonder is dat!’’

Klassenfoto

Uiteindelijk bezochten veertig van de 69 leerlingen van de lichting 1966-1970 de reünie. Na een toespraak van Jeanne van Bergen-Delhez en het maken van een vrolijke klassenfoto, hadden de oud-klasgenoten meer dan genoeg tijd om onder genot van een glaasje champagne mooie herinneringen op te halen.

Foto's Stanley van Aken©KijkopSteenbergen.nl