Feestelijke muziekafsluiting Volharding

STEENBERGEN – Na een jaar waarin er helaas meer niet dan wel samen gerepeteerd kon worden, hebben de jeugdleden van muziekvereniging Volharding toch feestelijk de vakantie in kunnen luiden. En dat niet alleen, want er werden in ’t Cromwiel in totaal maar liefst 34 stappen-diploma’s uitgereikt en de zogenaamde ABC-examens werden afgenomen. Volgens dirigente Claudia de Groen een enorme prestatie. “Allemaal kinderen en (jong)volwassenen die het in deze lastige tijd voor elkaar hebben gekregen om muzikaal te groeien!”

Er mocht maar een select clubje mensen aanwezig zijn bij de diploma-uitreikingen en optredens, maar dat hinderde niet want ouders zijn meestal toch het beste publiek. De allerjongste muzikanten van Volharding, de leerlingen van de Spelenderwijs Speel!tuin, lieten met een mini-concert vol trots aan hun familie zien wat ze nu al hebben bereikt op muzikaal gebied.

Videoclip ‘Dance Monkey’

Een dag later, op zaterdagmiddag, gaven de schoolorkesten een gezamenlijk concert en ontvingen ze hun diploma. Aansluitend volgde het eindoptreden van de Muzieketiers en Muziekmaten. Het nummer ‘Dance Monkey’ werd gefilmd en zal worden gemonteerd tot een heuse videoclip. Het eindresultaat zal te zien zijn op YouTube en op de Facebookpagina van Volharding.
“Het was voor de kinderen heel fijn om met deze concerten toch een soort einddoel te hebben waar ze aan konden werken en naartoe leven. Er is namelijk al zoveel uitgesteld. Maar we zitten vol energie en gaan hopelijk na de zomervakantie volop aan de slag”, aldus Claudia de Groen.

Beelden bij dit artikel