Feestelijke doorkomst Roparun

STEENBERGEN/DINTELOORD – Zowel in Steenbergen als in Dinteloord mochten de deelnemers aan de Roparun zich vanmorgen verheugen in een hartelijk onthaal van de plaatselijke bevolking. Helemaal als laatste passeerde het Steenbergse team Door Dik & Dun, dat zich echter knap ‘terugknokte’ in de estafettetocht.

Twee keer raakten de leden van Door Dik & Dun in het prille begin van de estafettetocht van Parijs naar Rotterdam de weg kwijt, waardoor zij vele kilometers en uren achter raakten op het schema en ook de rode lantaarndrager werden van de lange stoet lopers en fietsers. ‘We verwachten voor de finish nog wel enkele teams in te halen’, stelde voorzitter Iwan Damen bij de doorkomst, omstreeks 11.40 uur in Steenbergen.

Door Dik & Dun wist ook de gemiddelde snelheid gaandeweg weer flink op te schroeven, zodat het team niet laatste zal worden in de uitslag van de Roparun, waarbij het boven alles natuurlijk gaat om de steun aan kankerpatiënten en de geleverde prestatie. Met de moraal binnen de ploeg zat het dan ook wel goed, ook al waren in veel doorkomstplaatsen de activiteiten al afgelopen bij de passage van Door Dik & Dun, dat voor de twintigste keer meedoet aan de Roparun.

In Steenbergen werd uiteraard gewacht op de jubilarissen, die een bijzonder welkom kregen van ‘neutrale’ supporters, familieleden, vrienden, bekenden en oud-leden. Na de tussenstop ging het weer rap in de richting van de Rotterdamse Coolsingel, waar Door Dik & Dun tussen vijf uur en half zes zal finishen.

Grote belangstelling was er vanmorgen ook voor de Stonemountain Runners, die rond de klok van 9.15 uur hun glorieuze doorkomst maakten in de Oudlandsestraat en inmiddels in de Maasstad zijn gearriveerd. Een grote horde fans ontving dit team ter hoogte van café De Fles, op de kop van de Van Gaverenlaan. Bij de Stonemountain Runners verliep het allemaal uiterst gladjes op de bijna 520 kilometer lange route, die in thuisbasis Steenbergen een feestelijke onderbreking kende, waarbij het vooral aandoenlijk was om te zien hoe blij de kinderen van leden waren met de veilige terugkeer van hun grote helden.

De Roparunners hoefden vervolgens niet lang te wachten op de volgende warme ontvangst van het publiek, dat zich in Dinteloord op het Raadhuisplein had verzameld. Daar ging na de doorkomst van het laatste team ook de Mini Roparun van start. Stichting Dinteloord in Beweging had gehoopt op meer animo dan de twee teams die er na een warming up flink de sokken inzetten, maar de sfeer was er beslist niet minder om en de kinderen zetten hun beste beentje voor om op deze manier de goede doelen van de Roparun te (onder)steunen.