Feestelijk seizoen einde Het Loze Vissertje

STEENBERGEN – Zaterdagavond sloot hengelsportvereniging Het Loze Vissertje het seizoen op feestelijke wijze af. De vissers genoten van een heerlijk etentje bij De Duiventoren in Welberg. Voorzitter Ad van Elzakker maakte de kampioenen bekend.

‘Tijd om bij te praten’

Wie viswedstrijden bezoekt weet dat het altijd stil is aan de waterkant. Want, zo zegt men, anders jaag je de vis weg. Zaterdagavond was er van stilte geen sprake. De gesprekken rolden je tegemoet als je de zaal bij De Duiventoren binnenstapte. Niet gek natuurlijk, want eindelijk hadden de leden van hengelsportvereniging Het Loze Vissertje kans eens uitgebreid bij te praten. De tafels zaten vol. Maar liefst 48 leden hadden zich aangemeld.

‘Eerst de kampioenen’

Een enkele vissers keek met spanning naar de drie grote bekers die prominent stonden opgesteld. Zou het dit jaar gelukt zijn als kampioen uit de bus te komen? De voorzitter liet de vissers niet lang wachten. De eerste drankjes waren geserveerd en vóór het diner begon maakte hij de prijswinnaars bekend.

‘Dit jaar drie categorieën’

“Beste mensen, mag ik jullie aandacht” vroeg Van Elzakker. “Wat hebben we weer een mooi seizoen gehad. Bedankt dat jullie hier aanwezig zijn. We hebben dit jaar een nieuwe categorie. Het kampioenschap ‘Feeder’.” Feeder betekent in de vissport dat er alleen met een werphengel gevist mag worden. Een dobber is niet toegestaan. Naast deze categorie werden ook bekers uitgedeeld aan de kampioen Zoet en kampioen Grootste vis zoet.

‘De winnaars zijn’

De eerste kampioen van de nieuwe categorie Feeder werd Jan Noordijk. De tweede plaats was voor Rien Baselier. Kampioen Zoet werd Niek van Aert. In deze categorie werd Niek Veraart nummer twee. De grootste vis kende 1 winnaar. Dat was Rien Baselier. Zijn gevangen vis met een lengte 44 centimeter bleek de grootste van het seizoen.

‘Aandacht voor de jubilarissen’

Natuurlijk was er niet alleen aandacht voor de kampioenen. Het Loze vissertje kent een groot aantal trouwe leden. Peet Boogaard is 60 jaar lid. 50 jaar lid zijn Anton van Loon en Kees van Gils. En 40 jaar lid zijn Piet Lauwerijssen, Peter van Wesel, Jan Nelen en Albert Krugten. Aan het einde van het heerlijke diner was het feest nog niet afgelopen. Dankzij een aantal sponoren werd een loterij gehouden. Wie daar de grootste prijs won werd pas laat duidelijk.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Beelden bij dit artikel