Feestelijk onthaal voor teams Stonemountain Runners en Door Dik en Dun in Steenbergen

De 7-jarige Bridget Egberts uit de Van Gaverenlaan had voor de doorkomst nog snel een aanmoediging “Ome Mark, hartje,  Rivas” met stoepkrijt op het asfalt gezet. Maar de grote knuffel van zijn nichtje was het hoogtepunt van de deelnemer aan de 27ste editie van de Roparun.

Sinds twee jaar is de feestelijke doorkomst door Steenbergen verhuisd van de Oudlandsestraat naar de Van Gaverenlaan. Vanaf de vroege ochtend staan er al mensen te wachten op de teams. De drie teams uit de gemeente Steenbergen; Dintelstampers, Door Dik & Dun en de Stone Mountain Runners hebben bijna 10.000 euro opgehaald voor het goede doel volgens de site van de landelijke organisatie.

Genoeg reden om de handen op elkaar te krijgen. Spandoeken, bloemen waren het decor van een feestelijke binnenkomst. Op het hoogtepunt stonden er bijna 200 mensen langs de kant en werden de deelnemers muzikaal onthaalt door de formatie Mario & Flip. Dreigend met een regenbui, zetten de twee gitaristen het nummer “Who’ll stop the rain” van Creedence Clearwater Revival in. De partytent werd ook snel verzet, maar wonder boven wonder bleef het droog.

Op het grasveld stond een springkussen voor de jeugd, was er koffie, thee en een muffin voor diegene die trek hadden of niet hadden ontbeten.

Tekst en Foto's: Mark Koenraadt ©2018