Feestelijk nautisch programma rondom opening aquaduct

STEENBERGEN – Na het openingsfeest van StadHaven van twee weken geleden en de Jaarmarkt van afgelopen weekeinde, kan het publiek zich komende zaterdag (14 september) wederom vermaken in Steenbergen. In en rondom de jachthaven om precies te zijn, waar met allerlei nautische activiteiten de officiële opening van het aquaduct wordt gevierd.

Het aquaduct ‘Steenbergen aan Zee’, of althans het gedeelte daarvan waar de boten sinds kort door- en overheen kunnen varen, wordt rond het middaguur officieel geopend door Bart van den Berg (directeur Bedrijfsvoering Rijkswaterstaat Zuid-Nederland), wethouder Leo Heijmans van de gemeente Steenbergen en een vertegenwoordiger van de Bouwcombinatie A4 Steenbergen.

Rondvaarten en bezienswaardige schepen

Wethouder Heijmans heeft het initiatief genomen voor een feestelijk middagprogramma, dat zich van 13.00 tot 17.00 uur in en om de Steenbergse jachthaven afspeelt. Van daaruit worden met medewerking van watersportvereniging Stadhaven Steenbergen bijvoorbeeld gratis rondvaarten gemaakt, zodat belangstellenden het aquaduct van dichtbij en vanaf het water kunnen aanschouwen.

Bij vertrek en aankomst worden de opvarenden toegezongen en -gespeeld door smartlappenkoor Oud Bruin & Jong Belegen, popkoor The Sparrows en muziekvereniging Amicitia.

De oude havenkom ligt komend weekeinde toevalligerwijs vol historische werkschepen van vereniging De Sleeper, dus dat komt mooi uit en er meert ook nog een boot van defensie aan die de moeite van het bekijken zeker waard is, aldus havenmeester Dirk-Jan van Weezel.

Op de wal – aan de kant van de vroegere fabriekshaven achter Albert Heijn/De Lindenburgh – vindt bovendien een kleine nautische markt plaats. Modelbouwvereniging De Steenbergse Vliet is eveneens van de partij, met radiografisch bestuurbare bootjes in een grote waterbak.

Samenwerking

De organisatie van het programma berust bij de havenmeester, Retail Platform Steenbergen, watersportvereniging Stadhaven Steenbergen en ook de horecagelegenheden rondom de jachthaven verlenen hun medewerking.

Wethouder Heijmans is verheugd over deze samenwerking, te meer omdat de gemeente momenteel geen mogelijkheden ziet om ambtenaren in te zetten voor dergelijke activiteiten.

,,Gezamenlijk hebben we naar mijn mening een mooie happening op poten gezet, die recht doet aan de opening van het eerste aquaduct van heel Noord-Brabant, waarbij we natuurlijk hopen op mooi weer en veel publiek.’’

Foto: Wethouder Leo Heijmans, Kees de Bruin van RPS en havenmeester Dirk-Jan van Weezel (vlnr) kijken uit naar het ‘havenfeest’ van aanstaande zaterdag.