“Feest van herkenning met Crazy Little Things op Steenbergen Live”

STEENBERGEN – In het weekend van 25 en 26 mei zal het feestterrein aan het Waterhoefke weer het Mekka zijn van de hedendaagse muziek. Voor het vierde jaar op rij is een tentenkamp opgezet met 5 podia waar de muziekliefhebber zich kan vermaken. Een gevarieerd aanbod. Vrijdagavond van Nederlandstalig tot rock op Steenbergen Live en zaterdag van Hardstyle tot Techno op Bassrulers.
Steenbergse Courant spreekt met twee oud-Steenbergenaren die verheugd zijn om opnieuw op het podium van Steenbergen Live te staan.

 “We hebben er veel zin en we hopen er veel oude bekenden tegen te komen uit onze schooltijd” reageren Jean Paul Heck en Lars van Herel van de band Crazy Little Things. Beide heren spelen vanaf hun 14de al samen. Eerst in het Nederlandstalig popbandje Tussen Haakjes en later bij 666 The Nightmare en nu de Queen Tribute band.
Steenbergen Live is geen onbekende voor het stel. Bij de allereerste editie stonden ze met 666 al op het podium, maar de ervaringen van die tijd waren niet zo best. De organisatie was toen nog zoekende. “Toch heb ik nu al veel goeds gehoord over het festival”, aldus muziekjournalist en drummer Heck. Opnieuw staan ze als uitsmijter op een goed bezet festival, maar nu met hun band van de megahits “Killer Queen” en “We are the Champions”

Toegang weigeren

De organisatie was het niet ontgaan dat de Queen tribute band uit de regio West-Brabant hard op weg was om naam te maken in de muziek. Na vier maanden repeteren had de nieuwe band hun eerste optreden op de Bergse Krabbenfoor op het Beurspleintje. “Ze moesten zelfs mensen de toegang weigeren. Zo druk was het”, vertellen de heren met veel trots. Het idee bestond al een tijdje. Maar de hersenspinsel werd pas vorig jaar na een rondgang bij de leden van 666 The Nightmare positief ontvangen. De toetsenist Marijn van den Branden (oud-Welbergenaar) en Heck, twee enorme Queen fans gingen op zoek naar geschikte kandidaten. Ze hoefden niet ver te zoeken. Vier leden van zijn huidige band en met aanvulling van bassist Frank Dries en gitarist Jeroen Lips gingen ze het repetitiehok in. “We kwamen er al snel achter dat we meer muzikanten nodig hadden om het live waar te maken”, aldus de drummer. Nadat de 666 leden Van Herel (gitaar) en zangeres Debbie Zimmermann het zevental completeerden, was het geluid een stuk beter. Het favoriete nummer van Van Herel en Heck, “Killer Queen” klonk ineens wel zoals de band dit wilde. De band wil geen parodie zijn, maar willen de muziek zo perfect naspelen, “We zijn niet van de plak snorren en de pruiken”. Het publiek waardeert dit dan ook en de reacties via social media zijn enorm. Het optreden in Gebouw T was binnen no-time uitverkocht en 500 aanwezigen zagen de band in De Boerderij in Zoetermeer.

“De Blokhut”

Lars van Herel zag de band ooit in de Groenoordhal in Leiden tijdens de “Works-tour” en Jean Paul Heck was er op zijn 14de al bij om de groep live aan het werk te zien. Nadat hij de LP’s “Queen II” en “News of the World” bij ‘de Blokhut’ (de voormalige platenwinkel van ‘Jan Boezeroen’ in de Grote Kerkstraat had gekocht, wilde hij zijn helden zien. Samen met zijn vader Gerard ging hij naar de Rotterdamse Ahoy en was totaal verkikkerd op de Britse superband. 
Tegenwoordig spreekt de journalist zijn helden. De eerste keer was dat in Las Vegas. “Brian May was daar met zijn dochter toen ik hem aansprak. Later mocht ik hem voor het eerst interviewen in Amsterdam voor zijn tweede solo-album, Another World”. Daarna zal hij de bandleden meerdere keren spreken, met als hoogtepunt het uitreiken in 2011 van de Eddy Christiani Guitar Award in Vlissingen aan Brian May.
Op de vraag of het echte Queen al van Crazy Little Things bestaan weet, moeten Van Herel en Heck het antwoord schuldig blijven. “Maar als Queen dit jaar opnieuw in Ahoy speelt, zal ik het hen laten zien”, aldus Heck.

Nu dat 666 The Nightmare na 18 jaar hun afscheidsconcert op 15 september in Gebouw T hebben aangekondigd, kunnen de vijf leden zich focussen op hun nieuwe band. Crazy Little Things is op vrijdag 25 mei live te zien op het podium van Steenbergen Live om 22:30 uur.

Door: Mark Koenraadt