FC Cromwiel pakt kampioenschap in hoofdklasse D

STEENBERGEN – Na een lastige eerste seizoenshelft, waarin van alles gebeurde, is het FC Cromwiel gelukt om bovenin mee te draaien in de hoofdklasse D van de KNVB zaalvoetbal competitie. Dat was op zich al een knappe prestatie met zeven uitduels in Eindhoven binnen de eerste 10 wedstrijden en ook nog onterecht punten aftrek na een gestaakte wedstrijd tegen Hoge Vught. Na de winterstop kreeg Cromwiel 1 de smaak te pakken en regen ze de overwinningen in de 2e periode aaneen. Afgelopen vrijdagavond zou met een overwinning op Unitas het kampioenschap een feit zijn.

Tegenstander Unitas had echter nog een laatste kans om de 2e periode binnen te slepen en  daardoor extra motivatie om het geplande feestje van FC Cromwiel te verstoren. 

Het team begon furieus aan de wedstrijd en wisten met mooie combinaties het doel van de Eindhovenaren te bereiken. Al snel kwamen de 1-0 voorsprong. Daarmee leek er wat spanning van het team af te vallen en lieten dit de teugels iets te veel vieren. Dat moet je tegen een  ploeg als Unitas niet doen. De spits van de Eindhovenaren liet dan ook direct zijn kwaliteiten zien. Waar de eerste kansen nog door Cromwielkeeper Jeroen van Suylekom gekeerd werden, schoot de Unitasspits halverwege de eerste helft uit de draai knap in de verre hoek. Dat was blijkbaar even nodig om weer wakker geschud te worden. FC Cromwiel pakte langzaam aan de draad weer op en zo weet Lars Machielse de 2-1 vlak voor rust aan te tekenen. 

Na rust beter voetbal

Na de rust gingen de Steenbergsenaren beter voetballen. De aanvoer naar de Unitasspits werd beter afgesloten en in de omschakeling werd Fc Cromwiel steeds gevaarlijker. Mike de Nijs en Enzo den Haak profiteerden daar goed van door de 3-1 en de 4-1 aan te tekenen. Hiermee was de ban gebroken en ging Cromwiel wat vrijer voetballen. Er kwam een aantal mooie aanvallen maar die werden helaas niet verzilverd. De 4-2 van de spits van Unitas mocht er overigens ook zijn (in één keer uit de lucht met een tegenstander en een keeper voor zich, schiet hij de bal in de bovenhoek). 

Felicitaties

Cromwiel bleef echter goed combineren en bracht de marge van 3 al weer snel terug op het scorebord. Enzo den Haak liet opnieuw zien dat hij dit jaar sterk gegroeid is. Hij bekroonde zijn spel met een mooi uitgespeelde goal. Unitas liet het daarna wat lopen. Cromwiel probeerde het publiek (dat in grote getalen aanwezig was) nog te vermaken met mooie acties, combinaties en dat resulteerde uiteindelijk in de 6-2 door Noel van Kaam. Vlak voor tijd maakt Unitas er nog 6-3 van nadat bij een corner de Cromwielspelers al met hun gedachten bij de prijsuitreiking zaten. Dit mocht uiteindelijk de pret niet meer drukken en zo kon Fc Cromwiel zich na het laatste fluitsignaal officieel de kampioen van de hoofdklasse D noemen. 

Voor spelers en coach een bijzondere mooi moment, dat nog wat extra glans kreeg toen burgemeester Ruud van den Belt op eigen initiatief de kampioenen hoogstpersoonlijk kwam feliciteren. Deze kans lieten Fc Cromwiel niet onbenut en zo kon de burgervader direct de kampioensschaal overhandigen. 
Fc Cromwiel bedankt sponsoren en supporters voor hun steun.

Foto: Het kampioensteam Fc Cromwiel 1: Staand van links naar rechts Marcel de Bruijn,Thomas van der Spek,Jeroen v Suijlenkom,Giovanni Moerland,Roy Iriks,Enzo den Haak,Barry den Haak,Toni Ngombojoao en Patrick Dam.
Zittend van links naar rechts Roel van Kaam,Noel van Kaam,Mike de Nijs,Lars Machielse en Thom Luijks
Foto 2: Burgemeester Ruud van den Belt kwam de kampioenen feliciteren en reikte vervolgens de schaal uit.

Door: Miranda de Bont