Fancy Fair Nieuw-Vossemeer in volle gang

NIEUW-VOSSEMEER – Voor de 39ste keer wordt dit weekeinde in Nieuw-Vossemeer de grote ‘Missie’ Fancy Fair gehouden, waarvan de opbrengst ten goede komt aan verschillende project in de Derde Wereld. De Fancy Fair is vandaag nog tot 18.00 uur toegankelijk voor het publiek, dat de weg naar het evenement gisteren al goed wist te vinden.

Toen was er in de gymzaal aan de Achterstraat ook nog een snuffelmarkt voor hetzelfde goede doel. De Fancy Fair zelf voltrekt zich in gemeenschapshuis De Vossenburcht, waar de organisatie voor jong en oud een gevarieerd programma op poten heeft gezet, met o.a. kermisattracties voor de jeugd, optredens van plaatselijke musici en genoeg te eten en te drinken. Ook het rad van avontuur maakt ‘overuren’ en eind deze middag vindt er nog een grote loterij plaats.

De Stichting Fancy Fair hoopt met dit alles weer zoveel mogelijk geld in te zamelen voor o.a. een kindertehuis in Haïti en een door bestuurslid Arian de Nijs – met hulp van de Nieuw-Vossemeerse basisschool Merijntje – ingerichte school in Angola. Dankzij de bijdragen vanuit de Fancy Fair heeft de Nieuw-Vossemeerse missionaris Anton Ooms de voorbije decennia al meerdere goede doelen kunnen verwezenlijken voor de allerarmste bewoners van Ethiopië, voor wie hij nu graag hun schamele huisjes van dichte daken wil voorzien.