Fanatiekelingen winnen spelweekend

NIEUW-VOSSEMEER – Spellen als ‘Wie is de vos?’, fietstochten en overnachten in legertenten. De jeugdleden van Scemper Crescendo kregen geen tijd zich te vervelen. Het jaarlijkse weekend werd een spektakel van jewelste.

Wie is de vos?

De jeugdleden van Scemper Crescendo, Flierefluiters en leerlingen gaan eigenlijk elk jaar een weekend op kamp. Naar het buitenland. Helaas kon dit evenement niet doorgaan en dat knaagde aan Marianne van Tilburg. Zij was van mening dat de muzikantjes ook dit jaar hun uitje verdienden.

Zo gebeurde het dat 25 kinderen vrijdagmiddag vanaf vijf uur samenkwamen in de Vossenburcht. Ze werden opgedeeld in twee groepen en er werden spellen gedaan. Een van die spellen was ‘Wie is de vos?’. In beide teams zat een vos. Deze was van tevoren door de leiding aangewezen. De teams kozen een naam, maakten een yell en vertrokken vervolgens op de fiets naar NVS. Daar zouden ze overnachten in echte legertenten. “We hadden het tentenspel” lacht Marianne van Tilburg. “Elk team moest zo snel mogelijk een tent opzetten. Daarna allemaal erin en dan weer snel afbreken én opbergen. Dat was erg grappig” Na de barbecue en nog meer spelletjes was er nog een fietstocht. Wat de kinderen niet wisten was dat ze halverwege hun fiets moesten achterlaten en verder te voet gingen. “Het was niet helemaal opvoedkundig verantwoord” knipoogt ze. “We waren pas laat terug, de kleintjes lagen pas na middernacht op bed.”

Lekker eten, buikschuiven en een bonte middag

Zaterdagmorgen moesten ze alweer vroeg op pad. Eerst te voet naar het Outdoor centrum, de fietsen waren immers de avond van tevoren achtergelaten. Daar werden de kinderen verrast met een heerlijk Engels ontbijt. Alles was er, bacon en eggs, worstjes en ja, ook de witte bonen in tomatensaus. De kinderen lieten het zich goed smaken.

Na het laser gamen en levend stratego vertrok de hele groep richting ‘de boerderij van Oostvogels’, in heel Nieuw-Vossemeer bekend. Daar werd geluncht. Na de lekkere broodjes worst stond een buikschuif wedstrijd op het programma. Het weer zat tegen, een enkeling was erg moe, maar uiteindelijk genoot iedereen van het gekke spel.

Tenslotte vertrok de groep richting de Vossenburcht. Een bonte middag ter afsluiting volgde en ook erg belangrijk: Wie was toch de vos? Sven en Tijmen bleken de vossen te zijn. Het hele team van Tijmen; ‘de Pink Ladies’, was verrast. Niemand had het goed geraden. Daarom ging de winst naar de Fanatiekelingen. Kampjuf Inge en haar maatje Johan reikten de medailles uit. Hierna kregen ze nog frietjes en gingen ze, moe en zeer voldaan naar huis.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl