F3 vv Prinsenland wint de beker

DINTELOORD – De F3 van vv Prinsenland heeft afgelopen zaterdag historie geschreven, door als eerste team in de weliswaar nog jonge geschiedenis van de club de KNVB beker in het district Zuid 1 te veroveren.

De succesvolle bekercompetitie, waaraan 258 ploegen deelnamen, begon voor de Dinteloordse pupillen met een overtuigende poulefase. In de tweede ronde werd een klinkende 1-8 zege geboekt bij NVS en in de derde ronde stuurden zij Hoeven met 4-1 naar huis.

Vrijgeloot voor de vierde ronde, troffen de jonge voetballertjes vervolgens, in de halve finale, het Roosendaalse Alliance. Een tegenstander van formaat, waar tegen zich een regelrechte thriller ontspon, eindigend in 0-1 voor de F3 van vv Prinsenland.

Afgelopen zaterdag werd de finale gespeeld op neutraal terrein in Hoeven en stonden de jeugdige Dinteloorders – ook wel de ‘blauwgele leeuwen’ genoemd – tegenover hun leeftijdgenootjes van Kogelvangers uit Willemstad, die na rust op een 1-0 voorsprong kwamen.

Tegen de verhouding in, maar de doelpunten tellen nu eenmaal, dus moesten de F’jes van vv Prinsenland vol aan de bak. Zogezegd, zogedaan. De achterstand werd uiteindelijk omgebogen naar een 1-3 overwinning, waarna het feest kon losbarsten voor de kampioenen Sem Romsom, Jander de Kort, Luke Wessels, Max Moerland, Daan Oosterwijk, Jesse van der Ree, Mike Jonker, Joep Oosterwijk, Aron van Wezel, en hun trotse trainers Arno van Wezel en Jurgen Oosterwijk.