Extra waakzaamheid na inbraakgolf buitengebied

STEENBERGEN – Burgemeester Ruud van den Belt heeft maatregelen genomen na een recente inbraakgolf in het buitengebied van Kruisland en ook Welberg. Er worden extra ‘groene boa’s’ ingezet en er is een toezichthouder bijgekomen. Ook heeft de politie in een gesprek toegezegd om te proberen de beschikbare capaciteit zoveel mogelijk in te zetten om zichtbaar te zijn in het buitengebied van de gemeente Steenbergen.

De burgemeester deelde deze informatie onlangs na vragen van de Volkspartij in de besluitvormende vergadering. Ook tijdens het kerngesprek dat onlangs is gehouden met de dorpsraad van Kruisland, kwam het onderwerp veiligheid ter sprake.
“Het is echt schrikken dat het buitengebied van Kruisland de afgelopen drie weekenden is geteisterd door inbraken. Dit heeft bij ons hoge prioriteit.

Naast de extra inzet is er inmiddels ook overleg met de preventieteams en is er een Whatsapp- groep opgericht waar al behoorlijk wat inwoners bij aangesloten zijn. We zijn er dus volop mee bezig”, aldus Van den Belt.