Exposities over 75 jaar Bevrijding

STEENBERGEN – Vanmiddag, maandagmiddag 14 oktober om 14:30 uur wordt in de hal van het gemeentehuis de fototentoonstelling ‘Vrij’ geopend. Donderdag 17 oktober opent burgemeester Van den Belt de tentoonstelling ‘Herdenking 75 jaar bevrijding’ in het ambachtsmuseum ‘De Holle Roffel’ in Kruisland.

De fototentoonstelling in het gemeentehuis laat werk zien dat is gemaakt door leden van Fotoclub ‘Brabantse Wal’. De foto’s tonen wat de makers verstaan onder het thema ‘Vrij’. De tentoonstelling loopt tot 1 november 2019.
Anders dan het overige deel van de gemeente Steenbergen is Kruisland op 30 oktober 1944 niet door de Canadese maar door Britse eenheden bevrijd. De expositie in ‘De Holle Roffel’ vertelt over de onbekende geschiedenis van de bevrijding van Kruisland en het laatste Duitse verzet in deze omgeving. Een aantal verzamelaars stelde een groot deel van hun collectie wapens en voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog beschikbaar. De tentoonstelling loopt van 17 oktober tot eind november 2019. Zie voor openingstijden: www.deholleroffel.nl.